bestuurdersaansprakelijkheid

Advocaat voor een kwestie omtrent bestuurdersaansprakelijkheid

Binnema Advocatuur beantwoordt al uw vragen over bestuurdersaansprakelijkheid en lost uw problemen aangaande bestuurdersaansprakelijkheid op.

Wat is bestuurdersaansprakelijkheid?
Als bestuurder van een rechtspersoon, zoals bijvoorbeeld een bv, bent u als uitgangspunt niet aansprakelijk voor de schulden van de bv. Onder omstandigheden kunt u daar wel aansprakelijk voor zijn. Dan is er sprake van bestuurdersaansprakelijkheid.

Strenge voorwaarden voor het aannemen van bestuurdersaansprakelijkheid
Van bestuurdersaansprakelijkheid is niet snel sprake. Er moet aan u als bestuurder een ernstig verwijt gemaakt kunnen worden voordat bestuurdersaansprakelijkheid wordt aangenomen.

Het voorkomen van bestuurdersaansprakelijkheid
Om bestuurdersaansprakelijkheid te voorkomen, is het vaak zinvol vooraf te overleggen met een advocaat wat de risico’s zijn op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid. Binnema Advocatuur kan u adviseren over de risico’s op bestuurdersaansprakelijkheid.

Procederen over bestuurdersaansprakelijkheid
In procedures over bestuurdersaansprakelijkheid wordt door de bestuurder geprocedeerd tegen een schuldeiser van de rechtspersoon of tegen de curator in het faillissement van de rechtspersoon. Binnema Advocatuur treedt op voor zowel de bestuurders als de schuldeisers die geconfronteerd worden met een procedure over bestuurdersaansprakelijkheid.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Heeft u een vraag of geschil op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid? Bespreek uw probleem dan met een gespecialiseerde advocaat en neem vrijblijvend contact op met Binnema advocatuur voor een gratis intakegesprek.