Incasso of (onterechte) geldvorderingen

Advocaat voor incasso of (onterechte) geldvorderingen

Geen incassobureau
Binnema Advocatuur is geen incassobureau. Binnema Advocatuur is een advocatenkantoor in Leeuwarden. Het verschil met een incassobureau is dat een advocaat meer mogelijkheden heeft om uw incassoprocedure tot een goed einde te brengen. Zo mogen alleen advocaten procederen in zaken met een financieel groter belang.

Beslag laten leggen
Ook kan alleen een advocaat aan de rechtbank verzoeken een beslag te laten leggen voorafgaand aan de procedure. De deurwaarder legt vervolgens het beslag, maar kan dat alleen doen nadat een advocaat de rechtbank om toestemming heeft gevraagd. Wanneer u dus wil dat er beslag gelegd wordt op de bezittingen van degene die u geld verschuldigd is, is het verstandig contact op te nemen met een advocaat. Nadat het beslag is gelegd, moet namelijk binnen een bepaalde periode (meestal 14 dagen) een procedure worden opgestart. Dat kan een advocaat dan ook direct voor u doen en daarvoor hoeft u niet apart naar een incassobureau.

Voordeel incassoadvocaat
Een ander voordeel dat een heeft als u een advocaat in plaats van een incassobureau inschakelt, is dat de titel van een “advocaat” vaak meer gewicht in de schaal legt. Uw schuldenaren zullen daardoor eerder overgaan tot betaling, omdat zij procedures tegen een advocaat willen voorkomen.

Voer een goed incassobeleid!
Wanneer uw klant u niet betaalt, is het belangrijk een goed incassobeleid te voeren. Binnema advocatuur kan u daarover adviseren. Zodoende kunnen incassoprocedures worden voorkomen als uw klant u niet betaalt. Zo nodig kan Binnema advocatuur het incassotraject voor u uit handen nemen. Denk daarbij aan incassobrieven en gerechtelijke procedures.

Gratis incasso: een incassoprocedure kost u vaak niets
In veel gevallen kost een incassoprocedure u niets! Als u de zaak wint, moet uw klant aan u de kosten betalen.

Verweer voeren tegen onterechte vorderingen
Soms wordt u geconfronteerd met een onterechte vordering. Als u het niet eens bent met een geldvordering kan Binnema advocatuur namens u het juiste verweer voeren. Binnema Advocatuur voert dan namens u de juiste verweren aan om te voorkomen dat u een onterechte vordering moet voldoen.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Heeft u een vraag of geschil over incasso of wilt u het juiste verweer voeren tegen een onterechte geldvordering? Bespreek uw probleem dan met een specialiseerde advocaat en neem vrijblijvend contact op met Binnema advocatuur voor een gratis advies gesprek.